diumenge, 19 d’abril del 2009

Escriure

Escriure i recordar, escriure per recordar.
Escriure per poder plorar si en el record no hi ha prou llàgrimes.
Escriure per somriure si el moment va ser excessivament solemne.
Escriure per entendre.
Escriure per perdonar, per perdonar-me.
Escriure per compartir.
Escriure per viure, per reviure, per sobreviure.

Fragment de Matèria viva de Teresa Franquesa (Proa, 2009)
Premi Recull de Narració Joaquim Ruyra 2008

----------

dijous, 16 d’abril del 2009

Dia a dia, d'Estanislau Torres

Fa dies vaig acabar una nova "lectura sota terra". Es tracte de Dia a dia d'Estanislau Torres i Mestres. És un diari personal que recull pensaments, opinions i sentiments de l'autor escrit entre el 14 de desembre de 2004 i el 27 d'abril de 2005. Nascut a Barcelona l'11 d'abril de 1926, en Torres ha estat també un excursionista i muntanyenc força actiu i constant. De fet en el seu llibre relata als seus 79 algunes anades a esquiar i excursions.

El període a que fa referència l'autor coincideix amb uns mesos en que el meu dia a dia va estar marcat pel naixement de la meva filla gran. Van ser uns mesos molt intensos envoltats d'incerteses, neguits i dubtes, però també de joia i alegria.

Dia a dia ha estat per a mi una lectura amena i distreta que m'ha acompanyat en els diferents trajectes que he fet en metro de casa a la feina i de la feina a casa. Una lectura ideal per un context circumstancial que en els darrers mesos s'ha convertir en el meu espai de lectura més habitual. Els escassos 30 minuts de trajecte en transport públic potser no són suficients, però ara per ara del tot necessaris per mantenir una afició recuperada per la lectura.