dimarts, 19 d’abril del 2016

Sant Jordi 2016 a les llibreries de muntanya i viatges


La diada de Sant Jordi és la festa del llibre, i per extensió de les llibreries i els llibreters. Franquícies de grans cadenes o petites llibreries, generalistes o especialitzades, celebren amb parades al carrer un dels dies més importants de l'any pel sector del llibre.

Les llibreries de muntanya i viatges també s'hi troben el carrer per oferir als lectors les darreres novetats. No obstant això, en una jornada tan assenyalada l'especialització passa a un segon terme per aprofitar l'oportunitat d'atraure centenars de potencials clients. A Catalunya en destaquen set de llibreries de muntanya i viatges, quatre les trobem a Barcelona --Quera, Horitzons, Guia i Altaïr--, mentre que les altres tres són Muntanya de llibres a Vic, Ulyssus a Girona, i Fiørd a la Seu d'Urgell.

Com la resta de llibreries celebraran el proper dissabte 23 d'abril la diada més especial dels llibreters. A continuació fem un repàs de les diferents botigues, la seva ubicació i de les seves parades, així com dels actes previstos al voltant de Sant Jordi. 

Llibreria Quera 

La llibreria del carrer Petritxol, referent indiscutible de generacions d'excursionistes a la ciutat de Barcelona, i que enguany celebra el seu centenari, muntarà parada a la Rambla barcelonina davant el Palau de la Virreina. A la Rambla hi trobarem a l'Oriol Garcia Quera i la seva germana Núria signant llibres durant tot el dia. L'Oriol és dibuixant i autor de còmics de temàtica històrica; la Núria és autora de Nou viatge al Pirineu o de Passes de tardor a l'Himàlaia, ambdós publicats dins la col·lecció Sensus. La Núria i l'Oriol són germans de l'actual propietari de la Quera, en Raimon, que representa la quarta generació de llibreters de la família. A la parada de la Quera, entre les onze i dos quarts d'una, hi signarà llibres l'alpinista i dibuixant Araceli Segarra, autora de la col·lecció Els viatges de la Tina

Llibreria Horitzons

La llibreria Horitzons, especialitzada en muntanya, viatges i natura, tindrà la seva parada del passeig de Gràcia, a la mateixa illa on hi ha la Pedrera. La parada comptarà amb la presència de l'escriptor i viatger Jordi Canal-Soler, autor de Viaje al blanco i Terres del Nord, que signarà exemplars dels seus llibres. Per la seva banda, Montse García serà a la botiga del carrer València 149, on signarà i presentarà el seu llibre Guia de identificación de los mamíferos del sur de África. Podeu consultar els horaris al programa d'activitats d'Horitzons d'aquest Sant Jordi.
 

Llibreria Guia
 

Al carrer Gran de Gràcia cantonada amb Travessera de Gràcia és el punt on trobarem la parada de la Llibreria Guia, ben a prop del seu petit i acollidor local del número 146 de la Travessera de Gràcia. Tan a la parada com a la llibreria hi trobarem un bon ventall de llibres de viatges (guies, narrativa...) i de muntanya (guies, mapes, literatura...) per triar i remenar. 

Llibreria Altaïr 

La llibreria Altaïr de la Gran Via 616 comptarà amb dues parades de llibres al carrer: una a la Rambla de Canaletes, i l'altra a la Rambla de Catalunya, entre València i Aragó. Aquesta segona parada acollirà durant tot el dia un atapeït programa de signatura de llibres de diferents autors.

Muntanya de llibres
 

A més de la botiga del carrer Jacint Verdaguer número 31, a tocar de l'estació de rodalies de Vic, Muntanya de llibres tindrà parada a les voltes de la plaça de Vic. A les 18 h hi signaran llibres Joan Arumí, autor d'Entrena'ls per cooperar, i Jordi Juvany de La família en digital, ambdós títols publicats per la editorial vigatana Eumo. Per la seva banda, a les 19 h hi signaran exemplars Lluís Pagespetit i Oscar Farrerons, autors de El Montseny. 51 passejades per descobrir, publicada per Farell Editors.
 

Llibreria Ulyssus
 

Ulyssus va obrir les portes fa gairebé vint anys al barri vell de Girona i és la llibreria de referència en viatges de les comarques gironines, tot i que també hi trobem bibliografia sobre muntanya i excursionisme. Com cada Sant Jordi surt al carrer amb una parada de llibres a la Rambla de Girona i també atendrà a tothom qui s'acosti a la botiga del número 3 del carrer de la Cort Reial.
 

Llibreria Fiørd
 

El passeig de la Seu és on es concentra tot l'ambient i animació de la capital de l'Alt Urgell en ocasions especials, com ara la diada de Sant Jordi. En aquest enclavament hi trobarem la parada de llibres de Fiørd, la llibreria especialitzada en viatges del carrer Major número 12 de la Seu d'Urgell.