dimecres, 24 de juny del 2009

El Marquet de les Roques

Ja fa uns dies ens vam acostar al final de la vall d'Horta, al vessant oriental de Sant Llorenç del Munt. Mai havia estat per aquests rodals i el lloc em va despertar interès, especialment per l'edifici que el senyoreja. De factura modernista, va ser un recer d'estiueig de la família de Joan Oliver, conegut com Pere Quart. Avui és un centre d'interpretació de la ruta senderista Els Tres Monts, amb fotografies i explicacions sobre diferents artistes del renaixement i el modernisme, una gran maqueta que mostra l'esmentada ruta entre el Montseny i Montserrat, i una sala d'exposicions.

Es pot fer la visita guiada de la casa i descobrir les seves dependències, els origens, algun detall sobre els diferents propietaris i altres anècdotes que ratllen amb la llegenda. L'edifici està ben conservat i les diferents estàncies ben adobades. També hi ha programades activitats les tardes i vespres d'estiu per a tots els públics.

L'excursió, millor dir la curta passejada, va consistir en pujar a la casa des de l'aparcament, des d'on un sender evident condueix a un port ben afermat que per damunt d'un torrent deixa a l'altra riba. Ja només resta enfilar el camí de pujada fins a una pista que revolta a buscar l'entrada del Marquet de les Roques. Tot plegat uns 30 minuts a ritme d'infant de dos anys amb les oportunes aturades a plegar roselles, collir pedres i fer alguna fotografia.

Una bona base per a futures excursions per Sant Llorenç.