dilluns, 22 de juny del 2009

Final de curs

Arriba l'estiu i la revetlla de Sant Joan, moments paral·lels a la fi del curs escolar. També ha acabat per a mi i la meva filla petita el curs a l'espai familiar de "La Casa dels Arbres".


Ha estat un any amb noves cares i coneixences. Hem seguit el calendari de l'any a través de les tradicions i les cançons, els jocs i les festes: la tardor i la castanyada, l'hivern amb el tió i el carnestoltes, la primavera amb les flors, les festes del barri i la visita al zoo. Poc o molt com cada any, però amb altres ritmes, doncs cada any hi ha noves famílies, els nens i nenes van creixent i les nostres espectatives també canvien. Però el millor de tot és que les estones del grup dels dimarts de "La Casa dels Arbres" d'enguany ja queden en la nostra motxilla i ens fan ser més experts.

El proper curs amb la majoria dels infants i mares d'enguany no coincidirem a "La Casa dels Arbres": uns nens comencen P-3 i altres aniran a la llar d'infants. Jo intentaré adaptar els horaris de feina per seguir un any més, el darrer, les trobades a l'espai familiar amb la meva filla petita. Tornarem a fer noves amistats i coneixences, fent així més gran aquesta xarxa social al voltant de la criança dels fills. I és que més enllà de les trobades setmanals l'espai familiar de "La Casa dels Arbres" genera noves relacions entre pares, mares i famílies, encara que sigui a nivell superficial o efímer, això ja depèn de cadascú. I és que al llarg de l'any no és estrany trobar-se pel carrer, a la porta de l'escola, al parc o en dies assenyalats com les festes del barri, la cavalcada de Reis o la rua de Carnestoltes, a algú que he conegut a partir de l'espai familiar, i bé de gust saludar-se i veure com els més menuts van creixent, i en alguns casos també les famílies.

La Casa dels Arbres contribueix doncs a fer barri i comunitat, una fet que avui en dia, en que es prima força l'individualisme, cal valorar molt positivament.

Bon estiu a tothom i fins aviat.

1 comentari:

MPG ha dit...

Certament, sempre és bo i profitós extendre les xarxes socials, especialment en una societat que cada vegada tendeix més a l'individualisme.