diumenge, 1 de maig del 2011

Intens cap de setmana de curses

Dues curses atlètiques han ocupat els carrers del meu barri aquest cap de setmana. Dissabte al vespre la II Cursa Nocturna de l'Hospitalet i aquest matí ha estat el torn de la tradicional Milla Urbana de Santa Eulàlia. Ambdues amb una vessant molt popular.

Ahir al vespre uns 3.500 participants van prendre la sortida, uns amb l'objectiu de fer la cursa de 5.000 metres (1 volta) i la resta completar la de 10 quilòmetres (2 voltes). Ben bé fins al quilòmetre 3,5 l'acumulació de corredors no deixava seguir un bon ritme, però abans de finalitzar la primera volta ja era més còmode córrer. En aquesta segona edició s'ha doblat la participació en ambdues curses, una nova mostra de la popularitat que tenen aquesta mena de curses i un avís per als organitzadors que hauran de pensar en limitar la participació o bé un nou traçat que tingui prou capacitat de càrrega per permetre la circulació òptima dels corredors.

Aquest matí la història ha estat ben diferent. La XX Milla Urbana de Santa Eulàlia ha celebrat una vintena de sèries de les diferents categories. Des dels més veterans i la cursa social, fins a la milla sènior i la cursa infantil dels "barrufets", s'han aplegat més de 600 atletes en un circuit urbà al qual s'havien de fer 3 voltes. Un matinal molt festiva que també ha vist incrementar els participants en les darreres edicions.