dimecres, 14 de març del 2012

Excursionejar a pas de mainada

Camí de la Morella es passa pel costat
de l'entrada de quatre avencs.
Omplim el matí d'un cap de setmana qualsevol anant d'excursió a la Morella, al massís del Garraf. S'escau el mot massís per aquest muntanyam que besa el mar entre Castelldefels i Sitges. Una muntanya d'orografia compacta i foradada per tot arreu: els túnels de l'autopista, les pedreres, els abocadors... però també pels forats misteriosos i profunds dels avencs.

Precisament l'excursió que ens regala el matí -una reedició de la sortida que vam fer el passat novembre- transcorre per un altiplà ple d'avencs i que acaba amb la fàcil ascensió a la Morella. Aquest cim, que no arriba de ben poc als 600 m, és un mirador excepcional sobre el Baix Llobregat.

Malgrat ser una excursió senzilla i que ja vam fer fa poc, repetir-la amb nous companys de camí motiva a grans i petits.

I és que la muntanya esdevé un lloc genial per trobar-se amb la mainada. Un espai ple d'estímuls i possibilitats per a la imaginació dels més petits. Un escenari a voltes hostil i que genera pors, però que esdevé un bé de Déu, genera aprenentatges i referma la confiança en un mateix quan la coneixes i l'estimes.

Com a adult, tornar a trescar per un indret ja conegut a pas de criatures i amb la mirada fixada en les seves descobertes, em fa reviure la muntanya des d'una perspectiva ben interessant, acaronant detalls que havien passat desapercebuts i imaginant històries que el pas apressat hauria deixat en el voral del camí.

La característica creu de la Morella i la singular torreta del vèrtex geodèsic.