diumenge, 17 de febrer del 2013

La muntanya i els gegants

En aquest apunt no parlaré dels noms de muntanyes que fan referència a éssers de proporcions gegantines: el Gegant de les Fogueroses (Sant Llorenç del Munt), pic de la Fossa del Gegant (Ripollès), la Geganta Adormida (Pallars Sobirà) o la Dent du Géant (massís del Mont Blanc), i que ara em passen pel cap.

Només vull mostrar dues fotografies de dos gegants que han desfilat avui a Barcelona al costat d'altres gegants i bèsties en la cercavila de Santa Eulàlia 2013.

El primer és el Gegant Blauet, dels Geganters de Sarrià (Barcelona) i que representa un excursionista del Centre Excursionista "Els Blaus" de Sarrià, una associació cultural i excursionista de Barcelona amb més de 90 anys d'història.

Baluet, el gegant del Centre Excursionista "Els Blaus" 

El segon és el Gegantó de Toni Sors, de la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Montalt. L'alpinista Toni Sors (Sant Vicenç de Montalt, 1950 - Lhotse Shar, 1987) fou, juntament amb Òscar Cadiach i Carles Vallès que recorda un dels primers catalans que va trepitjar l'Everest en la primera expedició catalana que assolí aquest cim (28-08-1985).

El gegantó de Toni Sors

Em pregunto si existeixen altres gegants relacionats amb l'alpinisme, la muntanya i la cultura excursionista de Catalunya.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un interessant recull que podria donar per fer un post per a cada gegant, sabent l'origen, el per què...

Molts gegants i muntanyes!!!

Jaume Ferrández Rubió ha dit...

Gràcies pel teu comentari, Anònim/a.

Només un breu recull gens exhaustiu. Algunes colles geganteres tenen als seus webs informació al respecte.

Sobre aquests dos gegants en tenia coneixement però mai els havia vist en la mateixa cercavila.