dimecres, 13 de març del 2013

XI Marathon Catalunya-Barcelona

Tal dia com avui de 1988, fa 25 anys, es va celebrar la XI Marathon Catalunya-Barcelona. En aquella edició van ser 3.250 els inscrits, dels quals van finalitzar  la cursa un total de 2.656 atletes, 103 dones i 2.553 homes.

Fa vertigen pensar que aquest proper diumenge 17 de març seran molts més els corredors i corredores que seguiran la línia blava de 42.195 m del circuit de la marató de Barcelona, acollits i esperonats per milers de ciutadans i aficionats. Serà tot un espectacle, com ho ha estat en les darreres edicions en que aquesta cursa ha assolit xifres de participació impensables fa 25 anys.

Aquella onzena marató de Barcelona va ser la primera marató que vaig finalitzar. Hagués estat genial poder participar aquest proper diumenge en la marató de Barcelona i arrodonir la meva particular efemèride. Per circumstàncies diverses fa deu setmanes que no em poso les sabatilles per sortir a córrer i és per això que m'hauré de conformar amb aquest apunt i qui sap si participant en la festiva Breakfast Run de dissabte al matí.

En qualsevol cas finalitzar la primera marató va marcar una fita en la meva vida que no he pogut valorar fins després d'anys. Des de l'any 1998, en que vaig reprendre l'activitat atlètica de manera regular he acabat 13 maratons més, i sempre he tingut en ment la referència d'aquella primera marató. Sens dubte córrer transcendeix el fet esportiu i competitiu, i córrer una marató és per a mi la màxima constatació.

Cartell de l'onzena edició de la marató de Barcelona, celebrada el 1988, llavors anomenada "Catalunya-Barcelona".


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una data atractiva 25, i com dius hagués estat una fita significativa còrrer enguany la marató de BCN.

Tanmateix, t'encoratjo a finalitzar qualsevol altre marató d'aquest 2013, a qualsevol ciutat per descobrir, perquè encara tens per davant 9 mesos per acabar l'any i poder tornar a posar-te les sabatilles.

Això seria també una fita, després de 25 anys el còrrer ja no és una aficció passatgera sinó una part de tu.

Molts ànims i molts quilòmetres! I esperem una crònica d'alguna marató teva aquest 2013.

Jaume Ferrández Rubió ha dit...

Gràcies pels ànims. Espero tornar a agafar el ritme aviat.

Una marató aquest any ho veig difícil, però tot és posar-s'hi.