dijous, 25 de setembre del 2008

Kílian Jornet, campió del món

A la darrera cursa celebrada als Alps italians el passat diumenge en Kílian Jornet, a més de guanyar la cursa, es va proclamar campió del món per segon any consecutiu.

Ha estat una gran temporada per aquest jove atleta català que a més de la Copa del Món, la passada primavera es va proclamar campió d'Europa 2008 a Zegama, i també va guanyar amb rècord inclós l'Ultra Trail del Mont Blanc, una de les proves més dures del món.

En Kílian ha tingut uns bons mestres, com Quico Soler i Agustí Roc, i espero que tingui successors com en Jessed Hernández i altres que venen motivats i imparables, no en va la Selecció Catalana ha tornat a revalidar el títol del món per equips.

Però ara és el moment d'en Kílian, que destaca per la seva joventut, 20 anys, i els èxits que està assolint; te un tarannà competitiu i unes condicions físiques immillorables; és una fora de sèrie. Però també és bon company dels seus rivals, com ho va demostrar el passat diumenge esperant a l'arribada a Jessed Hernàndez, atleta de la Selecció Catalana, per entrar plegats a l'arribada.

Espero que segueixi a aquest nivell durant temps, que tingui sort amb les lesions i que pugui gaudir de l'esport. I és igual si corre amb la Selecció Catalana, amb l'equip Salomon Santiveri o amb el de forestals italians; si manté el nivell i el seu caràcter serà un bon esportista, i de moment ja ha demostrat moltes coses.
Felicitats Kílian.