diumenge, 5 d’octubre del 2008

Fira del llibre de Collsacabra

Ahir a la tarda vaig estar a Rupit, a la 7a Fira del Llibre de Muntanya. No vaig fullejar gaires llibres, ni badar per les parades. Anecdòticament, em semblava més una trobada de geògrafs de la promoció del 92 que una fira de llibres. Però principalment va ser un retrobament amb persones que d'una manera o altra estan vinculades al món de la producció editorial de llibres de muntanya, guies i mapes excursionistes des de l'aficció, la passió o la professió.

També va ser un punt de coneixença de col·laboradors de la revista Vèrtex, és molt important poder posar cara a les persones amb les que l'únic contacte és el telèfon o el correu electrònic, a més de xerrar sobre nous projectes i propostes. I com no de retrobar a d'altres que van passar per Rupit dissabte passat.

Només arribar i entrar vaig saludar al Raimon de la Llibreria Quera, canvi d'impressions, algunes propostes i fins després. A continuació ens trobem amb la Glòria i en Carles, acaben de sortir de la presentació del darrer llibre de Jordi Pons, el meteoròleg. Ambdós són membres impulsors de l'ACNA (Associació pel Coneixement de la Neu i les Allaus); amb ell vam compartir algun any a la facultat i ens trobem força sovint en alguna curses. Els acompanyen les seves filles i la Rosa, una altra excompanya de carrera que feia molts anys que no veiem.

Passem per davant de la parada del Gràcia i ens saludem amb en J. Cervera i en F. Sanahuja, cordialitat i bons desitjos. Després arribem al l'estand de la FEEC on els companys de la federació xerren breument amb Marta Ferrusola, qui va acompanyada per en J. Sicart.

Sortim del recinte firal i anem a buscar lloc per dinar. Rupit és petit i és fàcil coincidir amb coneguts al restaurant. A la taula del costat el gerent d'Alpina dina amb l'editor de Geoestel. Més enllà una extensa taula acull a membres del Gràcia i ben a prop reconec en F. Beato del CEC. Pel camí hem saludat al sempre amable i disposat gerent de Cossetània.

Cap a les quatre de la tarde sóc de nou a l'estand de la FEEC. A la sala del costat comença la sessió de tarda de presentacions de llibres: Araceli Segarra, Josep Nuet, Jordi Lalueza, Francesc Muntada, hi van passant amb les seves darreres novetats.

Amb en Nuet tindré ocasió de parlar més tard, i compartir impressions al costat de M. Salvà, professora de geografia de la meva promoció i ara vinculada a Piolet. D'aquesta editorial, que és present a la fira des de les primeres edicions, també saludo a la R. Mas, una altra geògrafa del 92. Aprofito per dir-li al Nuet que la seva germana va ser la meva primera monitora en unes colònies, cap allà el 1977, en el que segur van ser les meves primeres excursions i primers contactes amb la muntanya.

Saludo breument a F. Muntada, ha estat un any ben dur per a ell i em plau veure'l engrescat en el futur, així ha de ser. Amb J. Lalueza xerrem un xic més, no en va, darrerament hem tingut ocasió de compartir un petit projecte. Molt amablement em regala signada una guia seva que agraeixo sincerament.

A poc a poc, l'assistència de públic va minvant, potser per l'hora o potser per que a la carpa de conferències comença la projeccíó de l'Araceli Segarra. És moment d'acabar de presentar-se a col·labaradors fins ara virtuals, com en X. Cortacans, de Muntanya de Llibres.

Poc o molt les mateixes editorials, botigues i entitats de sempre. La fira és un bon punt de trobada dels actors d'una xarxa més o menys ja consolidada. Enguany per a mi ha estat una edició molt especial, el canvi de responsabilitat em fa valorar molt alguns comentaris i agraeixo els ànims que he rebut. Tot rutlla bé i espero que segueixi així.