dissabte, 24 d’octubre del 2015

3a Cursa de muntanya de Rellinars

Sortida de la tercera edició de la Cursa de Muntanya de Rellinars celebrada el 18 d'octubre de 2015.
El diumenge 18 d'octubre es va celebrar la 3a Cursa de Muntanya de Rellinars, una prova organitzada pel Club Tennis Rellinars amb un recorregut que travessa un sector del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

La cursa té una distància de 18,5 km i prop de 700 m de desnivell acumulat i, exceptuant algun tram pavimentat que travessa el poble de Rellinars, ressegueix en tot moment corriols i pistes envoltades de bosc. Des de Rellinars el recorregut s'enfila fins al coll del Correu, planeja per la carena del Camí Ral i passa a tocar dels Hostalets del Daví. Després davalla suaument fins a envoltar el cim de la Morella des d'on planeja fins al coll del Gipó on s'inicia la baixada cap a Rellinars. En arribar al poble es creua la riera de Rellinars per una passarel·la i s'inicia la pujada final fins a la zona esportiva on es troba l'arribada. El tram entre la riera fins i l'arribada es fa etern. Per sort l'animació dels veïns del poble i la megafonia empenyen amunt els participants que en veure superada la pujada encaren els darrers metres, ja de baixada, fins a la meta.

A més del magnífic recorregut, que des dels punts elevats permet apreciar cims com ara el Paller de tot l'Any, Castellsapera i fins i tot Sant Llorenç del Munt, cal destacar l'acurada organització en tots els aspectes com són la senyalització dels camins, els avituallaments, els serveis a la sortida i a l'arribada, i especialment la implicació de molts voluntaris. A més de la zona esportiva on hi havien la sortida i l'arribada, els grups de voluntaris dels avituallaments animaven tothora els corredors i corredores. També els voluntaris dels punts delicats del recorregut, com ara cruïlles o baixades, animaven i donaven les indicacions oportunes per facilitar la marxa dels participants. Diria que la ràtio voluntari/participant d'aquesta cursa és molt elevada, també diria que sense la seva dedicació la cursa no seria la mateixa.

Personalment potser aquesta hagi estat la cursa de muntanya més exigent que recordi, tot i que no n'he fet gaires, sóc més de mitges maratons i curses planeres. No obstant això, m'ha agradat participar en aquesta cursa, ha estat un petit repte que he assolit còmodament, una descoberta pels paisatges que recorre i per l'ambient de cursa popular que s'hi destil·la. M'ha deixat un bon regust i m'agradaria repetir en properes edicions, tot i que potser abans m'acosto a recórrer a peu els vorals de Rellinars per descobrir el seu entorn a un ritme més pausat.

Per acabar, vull afegir que la cursa era oberta a 300 persones tot i que només s'hi van inscriure 182 i la van finalitzar 163. Es fa estrany pensar que amb l'esclat de curses, especialment de muntanya, que hi hagut en els darrers anys, hi hagi curses que no esgoten les inscripcions. Potser coincideixen altres curses el mateix dia, o la falta de promoció o que els organitzadors volen fer créixer la cursa a poc a poc, o tot plegat. En qualsevol cas, és només la tercera edició i té recorregut per consolidar-se.