dimecres, 4 de gener del 2012

Galetes de mantega i ametlla

Us presentem la recepta de la Clara (4 anys) que hem enviat al concurs "Cuina amb els nens aquest Nadal", organitzat per "L'hora del tupper".

INGREDIENTS

225 grams de farina
125 grams de mantega estovada
75 grams d'ametlla en pols
Un ou
Mitja cullerada petita (de les de cafè) de llevat
Mitja cullerada petita (de les de cafè) de sal
125 grams de sucre

Ens caldran motllos per fer les formes de les galetes (també podem tallar la massa amb un got), a més dels estris habituals (bol, safata per enfornar, corró, paper de forn o làmina de silicona...).


COM HO HEM FET?

Es barregen els ingredients en un bol: la farina, ... 
... la sal i el llevat, ... 
... el sucre, ... 
... la mantega, l'ametlla en pols i l'ou. 
Ho barregem ben barrejat amb les mans (l'opció sens dubte més divertida) i amb l'ajuda d'una batedora deixem la massa ben homogènia. 
Estirem la massa i quan te un dit de gruix comencem a fer les formes amb  els motllos.
Omplim la base de silicona sobre la reixa del forn. Mentre, ja podem escalfar el forn durant uns 20-25 minuts. 
Deixem reposar les galetes uns vint minuts abans de decorar. 
Decorem les galetes amb el que ens vingui més de gust: cireres confitades, trossos de xocolata, confits de colors, codonyat... 
La massa sobrera la podem tornar a amassar i fer més galetes; nosaltres vam optar per fer-les rodones amb el cantell d'un got i també les vam decorar. 
Amb el forn calent posem les safates per coure les galetes a 180 graus i retirar-les quan comencin a estar daurades.
I aquest és el resultat final...
... unes més "daurades" que altres, però satisfets i contents d'haver participat. Sort que el jurat no les ha de provar, je, je, je!

1 comentari:

L'hora del tupper ha dit...

Clara i Jaume. Gràcies per participar! Aquestes galetes fan molt bona pinta. Quin animalons tant divertits!!!


Em podeu enviar una per tastar-la???


Molta sort amb el jurat.