dissabte, 9 de maig del 2015

Concurs de microrelats sobre pirates


El divendres 8 de maig va tenir lloc a les Drassanes de Barcelona l'entrega de premis del III Concurs de Microrelats convocat pel Museu Marítim de Barcelona i que en aquesta tercera edició tenia com a tema "Els pirates".

El concurs ha rebut més de 700 relats repartits en les tres categories previstes a les bases: 111 presentats a la Categoria A (10 a 12 anys), 136 a la Categoria B (13 a 15 anys) i 458 a la Categoria C (majors de 16 anys), la més nombrosa.

L'acte va tenir lloc a la grada central de les naus gòtiques amb la Galera Reial de Joan d'Àustria de testimoni. Els relats guanyadors van ser llegits pels seus autors durant l'entrega de premis, una manera de compartir els escrits amb la resta de participants i rebre el seu reconeixement. Aquests són els relats guanyadors amb els noms dels seus autors i els pseudònims.

CATEGORIA A

1. Manca Estratègia, de Núria Gallucci Vallcorba (Nuriduli)
2. Excuses, Darío Bueno Giménez (Melonysandía)
3. El pirata Fricandó i la seva tripulació, Jaume Latorre Guardia (Ronald Weasley)

CATEGORIA B

1. Pirata en zapatillas, de
Pere Parcerisa Segú (X-Pander)
2. L'ordre universal,
Nesma A. Rahman Gomez (Piratas en el Mar)
3. El secreto,
Cynthia Ramal Marín (Paloma402)

CATEGORIA C

1. El pirata que nunca lo fue,
Ton Pedraz Pollo (Jero de Pasamonte)
2. ¡Corre!,
Kirsten Miltner (Mar del Norte)
3. La maledicció xinesa,
Joan Ayarte Garcías (Soulless)

Alguns relats no van entrar a concurs per superar l'extensió demanada --màxim 150 paraules-- o la temàtica del concurs --els pirates--. No obstant això l'organització va decidir publicar al blog del concurs dos relats que si s'ajustaven a aquests requeriments però en canvi els autors no tenien l'edat mínima de 10 anys per a participar. Tot un reconeixement i un premi per aquests menuts autors.

Finalment, us deixo amb el microrelat que vaig presentar al concurs, titulat El tresor mai trobat i que parla d'un pirata que decideix jubilar-se i recloure's a la Mediterrània després de voltar per tots els mars i trobar el tresor que tots els pirates anhelen.