diumenge, 18 de maig del 2008

Parcs urbans: aficions, família i primavera

La primavera és un bon moment de gaudir dels parcs urbans, sobretot si hi podem fer activitats que ens venen de cara i són compatibles per anar amb la família. Sovint trobem ben a prop allò que ens satisfà per gaudir del cap de setmana. Aquí uns exemples.

Parc de Can Mercader. Parc de Cornellà de Llobregat on a més d'un parc infantil ben apariat, hi ha un tren tripulat a escala del Club d'Amics del Ferrocarril de Cornellà que funciona els matins de diumenges i festius per un recorregut d'uns 1,4 km. El parc te jardins, una àmplia arbreda i està molt ben cuidat. És un bon lloc, si s'eviten els festius, per entrenar, doncs hi ha un bon circuit d'uns 1.000 metres sobre terreny tou. Dissabte al matí vaig fer cap aquest parc, la sessió d'entrenament va ser més curta del desitjat per la pluja, però entre que feia dies que no sortia a córrer i la sequera, no em va saber pas greu remullar-me una mica.

Parc de Joan Miró ( o de l'Escorxador). En aquest parc de Barcelona també he anat a córrer alguna vegada, fa molt de temps, però. La visita del passat dissabte a la tarda va ser per veure l'ambient de la prova d'escalada esportiva corresponent a la Copa d'Espanya de l'especialitat. Poques coses a comentar: massa enrenou, poc interés pels que no estan en l'ambient d'aquest esport, i una oportunitat perduda d'acostar aquesta modalitat a més gent. Destijo sort als organitzadors de les jornades Barcelona Escala 2008 i espero que hagin arribat als seus objectius.

Parc de Bellvitge. Diumenge al matí anem cap aquest parc on se celebra la 13a edició de la cursa de Bellvitge. Cursa molt popular, i solidària, que organitza una escola d'aquest barri de l'Hospitalet de Llobregat. Bon ambient de diumenge, bon temps i un entorn fantàstic per inici i final d'una cursa. Al voltant d'aquest parc hi tenim un exemple de l'urbanisme franquista de finals del 'desarrollismo', i els seus edificis conviuen amb la petita església d'origen romànic de Santa Maria de Bellvitge i el modern hotel Hesperia Tower, tot un contrast. Les nenes han jugat al parc infantil, al sorral i també per l'herba. La cursa, d'uns 4 km, ha estat força ràpida. Per a mi ha estat una bona alternativa a la multitudinària cursa de El Corte Inglés que haurà aplegat al mateix temps milers de participants a Barcelona.