dissabte, 26 de gener del 2008

Filosofia de sobretaula

"Tot necessita aliment per a viure i créixer, inclús el nostre amor i el nostre odi. L'amor és quelcom viu, igual que l'odi. Si no nodrim el nostre amor, pot morir. Si tallem l'aliment a la nostra violència, ella també morirà".

Thich Nhat Nanh, monjo budista

El pensament budista és una filosofia de vida més que una religió, i més enllà de doctrines i creences, esdevé una font de pensament que pot ser compatible amb qualsevol convicció. Per això m'ha agradat aquesta cita, doncs està despullada de qualsevol Déu i religió, i m'ha fet pensar i reflexionar.

Ara bé, no parla quan l'aliment a l'amor, per exemple, és en excés. Això em fa pensar que la cita està imbuïda de la societat tradicional, més que de la postindustrial que ens abraça a occident. No parla doncs, dels excessos d'aliment que podem patir en dates assenyales, com les festes de Nadal, tant pel que fa referència a la qüestió merament biològica, com a l'aliment espiritual. La nostra societat desenfrenada no sap assumir aquests excessos: grans àpats, regals i obsequis, també bons desitjos i propòsits d'amor i pau. No seria més sostenible, no només ambientalment sinó també emocional, alimentar-se, estimar-se i regalar-se desitjos sense excés, durant cada dia de la nostra vida?

2 comentaris:

L'hora del tàper ha dit...

Totalment d'acord. Igual que ens alimentem (parlant d'ingesta d'aliments) cada dia, hauriem de ser capaços d'alimentar els nostres pensaments, els nostres desitjos, els nostres amors, etc.... Però, tot i que de vegades són excessius per la seva proximitat, també hi ha d'haver cabuda a petits excessos que facin d'uns pocs dies diferents.

dytudtyujdytdgh ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.