diumenge, 13 de setembre del 2009

Àreu i Joan Camp

La placa que "Gent de pau" va dedicar a Joan Camp a Àreu no és l'única dedicada a aquest entusiasta excursionista a l'esmentat poblet.

L'any 2007, a iniciativa del Club Excursionista Pirenaic i amb col·laboració de l'Associació pel Patrimoni de la Vall Ferrera, es va erigir un monòlit i una font en memòria i reconeixement a Joan Camp.


Joan Camp i Permanyer (Barcelona, 1918-2001) fou membre del Club Excursionista Pirenaic des del 1937. Durant la Guerra Civil formà part del batalló alpí de Benasc i d'aquesta manera va aprofundir en el seu coneixement i estima dels Pirineus en particular, i de la muntanya en general. Acabada la guerra, va seguir amb les activitats al Pirenaic on desenvolupà diversos càrrecs, com el de president entre 1980 i 1985. Realitzà treballs de cartografia per a l’organització de marxes d’orientació i regularitat. Fou promotor de la comissió precursora del Comitè Català de Marxes de Regularitat de la FEEC. També publicà altres mapes de gran format, com el de l'Alt Pallars, i els llibrets descriptius de les marxes d'orientació organitzades pel Pirenaic, i els llibres L'Alt Pallars i Excursionisme i Orientació. Al Pallars Sobirà va promoure, a través de l'Associació pel Patrimoni de la Vall Ferrera, la recuperació i senyalització de camins, així com de recuperació del patrimoni arqueològic. El 1989 va rebre la Medalla de Forjador de la història esportiva de Catalunya.

Sens dubte una persona amb carisma i empenta que transmetia entusiasme i motivació.