dilluns, 2 de gener del 2012

TV de l'Hospitalet

El 31 de desembre de 2011 va tancar TV de l'Hospitalet. En plena tardor es va conèixer la notícia i vaig sentir molta ràbia. Pensava que potser no s'arribaria al tancament i es buscaria una alternativa. Però no ha estat així.

Ja  no veurem els seus reporters pels voltants del mercat de Santa Eulàlia o el carrer Pareto cercant testimonis i opinions per als seus informatius, per dotar la seva informació de la participació ciutadana i fer-los, en part,  protagonistes de la notícia. Tampoc els veurem cobrint actes culturals i esportius, o les festes i celebracions dels barris... En definitiva, informant sobre la vida de la ciutat.

Alguns dels programes els podrem seguir per altres televisions locals, doncs són distribuïts per la Xarxa de Televisions Locals, però el què passa més a prop nostre, la informació de servei i al servei de la ciutadania queda ara sense cobertura. Qui cobrirà, per exemple, aquest proper dijous la cavalgada de Reis amb sortida davant mateix de l'edifici de la TV? Sens dubte amb la seva feina contribuïen a la màgia del moment. I han caigut en això els responsables municipals?

Sóc del parer en els temps que ens toca viure l'administració, que som tots, ha de fer esforços per ajustar la despesa, i això és una gran responsabilitat especialment després d'anys vivint en l'abundància. Però fer desaparèixer una televisió local deixa en qüestió la bona voluntat dels gestors de la ciutat. Em fa pena que no s'hagi buscat una alternativa. La ciutat de l'Hospitalet hi perd en conjunt.


Les declaracions dels seus treballadors em fan pensar que s'estimaven la feina i que feien un bon equip. També intueixo que, com acostuma a passar avui dia en moltes feines, la seva professionalitat no era del tot reconeguda per als qui ara els fan fora, potser per ignorància o per oblit. En qualsevol cas no és plausible. 

No conec a cap d'aquests professionals i la meva visió és la d'un ciutadà corrent. Els hi desitjo molta sort.




1 comentari:

Jaume Ferrández Rubió ha dit...

Hola Rafa, he llegit el teu comentari referent a aquesta entrada en l'anterior post (amb les presses no vaig configurar la possibilitat de fer comentaris).

Estic d'acord amb tu que és una pèrdua per a l'Hospitalet. Penso que s'havia de buscar una alternativa al tancament.

Fins aviat,