dimecres, 17 de febrer del 2016

Anem a la muntanya


El passat dilluns 15 de febrer vaig participar, juntament amb el president del Club Excursionista Pirenaic, Oriol Bonàs, al programa de ràdio "Anem a la muntanya" que emet Ona Codinenca, l'emissora municipal de Sant Feliu de Codines.

El motiu de l'entrevista era parlar de la trajectòria del Club Excursionista Pirenaic, de les seves seccions i explicar les activitats que s'organitzen. Però l'entrevista va derivar cap a una cordial conversa amb la resta de l'equip del programa sobre el moment actual de l'excursionisme i les activitats de muntanya en general, a partir de la nostra experiència com a membres de la Junta Directiva del Pirenaic. Podeu escoltar l'entrevista al següent enllaç a partir del minut 23:30.

En primer lloc vull agrair la invitació a participar i compartir un espai de tertúlia en un programa de ràdio dedicat enterament al món de la muntanya i fet per excursionistes.

"Anem a la muntanya" és un espai d'una hora de durada que s'emet cada dilluns a les 22 h i que compta amb diverses reposicions al llarg de la setmana. L'equip de producció i realització està constituït per membres del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines (CESF), i que en bona mesura expressa la filosofia d'aquest projecte radiofònic, que no és altra que fer una ràdio propera i de qualitat.

El contingut del programa és variat i s'estructura de la següent manera: editorial, actualitat del CESF, llegendes i anècdotes, colla del dimecres, el temps i una entrevista central, que és el plat fort del programa. Aquests són els ingredients clau que juntament amb la il·lusió i empenta de l'equip duen a bon port el programa, emissió rere emissió.

Però "Anem a la muntanya" no es conforma en explicar l'activitat del CESF o el que passa a les muntanyes veïnes de Gallifa, Sant Miquel del Fai o Bertí. Només cal donar una ullada als personatges que des de setembre han passat pel programa. Alpinistes com Araceli Segarra, primera catalana en ascendir l'Everest el 1996; Piti Capella, membre de la primera expedició femenina catalana (Kangtega, 1984); Jesus Morales, que ha ascendit el Dhaulagiri (2008), l'Everest (2012), Broad Peak (2014) i enguany visitarà el Makalu, o l'escaladora Eulàlia Sancho. També persones vinculades a la competició, com Marta Garcia, membre de la selecció catalana d'esquí de muntanya; Eduard Jornet, promotor de la Volta a la Cerdanya i pare d'en Kilian Jornet, o els corredors de muntanya Francisco Garcia i Marc Carós, a més de professionals d'altres àmbits com el periodista i director de la revista Vallesos, Vicenç Relats, o el professor de geografia Joan Manel Soriano. Sens dubte tot un ventall de matisos per descobrir les infinites sensibilitats i experiències que conformen l'ampli atles muntanyenc.

És plaent conèixer projectes que tiren endavant gràcies a la il·lusió i motivació
de les persones. Aquest és un bon exemple allunyat de la pressió de les audiències i que resulta un privilegi per a les persones que el fan possible, pels oients i per als que modestament hi podem participar.