dissabte, 21 de gener del 2012

Bons auguris muntanyencs per aquest 2012

Mai he seguit cap tradició de començar l'any fent res determinat, i menys en relació a la muntanya. De fet, en molt comptades ocasions he realitzat la primera excursió de l'any durant els primers dies de gener. Enguany ha estat possible i ara ja fa dies, aprofitant un dia entre setmana de les vacances de Nadal -tot un privilegi- vaig sortir d'excursió per Montserrat.

Vam pujar al cim de Sant Jeroni des de la Vinya Nova, un vessant de la muntanya que no coneixia més que sobre el mapa i de veure'l des de l'autovia, i malgrat semblar feréstec, ressec i inaccessible, és realment un entorn frondós i molt recomanable.

L'itinerari escollit puja pel camí dels Francesos seguint el PR C-78 fins a trobar el camí que ve del monestir i que mena al cim de Sant Jeroni. De baixada vam seguir aquest camí en direcció al pla de les Taràntules fins a prendre el camí del Pont, el qual davalla de nou pel vessant sud de la muntanya fins a la Vinya Nova.

En definitiva, una volta distreta i solitària, excepte en el tram que coincideix amb el camí de Sant Jeroni que és molt concorregut pels excursionistes que pugen des del monestir o des de Sant Joan.

La muntanya de Montserrat sempre supera les expectatives, màgica per a uns i carregada de simbolisme per altres, endinsar-se en el seu entramat de camins, canals i roques sempre és un plaer per a la descoberta. Enguany miraré menys el mapa i m'hi acostaré més a trepitjar els seus camins.

Una cabra progressa, gairebé desapercebuda, per l'inclinat conglomerat montserratí. La trobeu?
Roques de formes i noms curiosos que esdevenen tot un joc endevinatori: els Plecs del Llibre, el Montgròs, la Roca Plana dels Llamps, la Salamandra, la Roca del Migdia, el Gegant Encantat...
Panoràmica del vessant nord de Montserrat des del cim de Sant Jeroni, amb els Ecos i els  Frares Encantats.
El Cavall Bernat, l'agulla més emblemàtica de tot el massís.
Pel camí de la Vinya Nova envoltem l'Aubarda Castellana i el Puntal de l'Aubarda, a la dreta.

2 comentaris:

L'hora del tàper ha dit...

Jo si que he trobat la cabreta!!!:)

Jaume Ferrández Rubió ha dit...

I la cordada que escala el Cavall Bernat?